A MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG ÉS AZ ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG KÖZÖTT LÉTREJÖTT TÁMOGATÁSI MEGÁLLAPODÁS ALAPJÁN, A SZEGVÁRI POLGÁRŐR EGYESÜLET 120.000,- FORINT TÁMOGATÁSBAN RÉSZESÜLT A MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG, ILLETVE AZ MLSZ CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI IGAZGATÓSÁGA 2020/2021-ES VERSENYRENDSZERÉBEN SZEREPLŐ LABDARÚGÓ MÉRKÖZÉSEK BIZTOSÍTÁSA ÉRDEKÉBEN VÉGZETT TEVÉKENYSÉGÉRT.

SZEGVÁR, 2021. AUGUSZTUS 25.

                                                                                          BIHARI FERENC

                                                                                      EGYESÜLETI ELNÖK

keretes

 

"Csendben alszik, megpihent végleg,

angyalok bölcsője ringatja már,

nem jöhet vissza, hiába hívjuk,

emléke szívünkben otthont talál..."

 

A Szegvári Polgárőr Egyesület mély fájdalommal tudatja, hogy Pusztai János, a Szegvári Polgárőr Egyesület alapító elnöke 94 éves korában elhunyt. 

Jani bácsitól az elmúlt évek során sok-sok történetet hallhattunk egyesületünk alakulásáról, a kezdeti időszak járőr szoláglatairól rendezvényeinken, ahol mindig szívesen velünk volt, mint tiszteletbeli polgárőr. Részesei lehettünk 90. születésnapja megünneplésének és vele örülhettünk, mikor 2017. augusztusában Szegvár Díszpolgára kitüntetésben részesítette a Nagyközség Önkormányzata.

Őszinte részvéttel osztozunk a család mély fájdalmában!

Nyugodjék békében!

 

Február 17-én került sor a 28-adik Forray országos tornaversenyre. Az iskola felkérésére az egyesületünk biztosította a parkoltatást és vigyázott a gépjárművek biztonságára.

A fényképeket köszönjük Kerekes Mátyásnak.

 

Szegvár Önkormányzata felkérésére Polgárőrségünk a Rendőrséggel közösen biztosította a Március 15-kei ünnepség zavartalan lebonyolítását.

Fotók: Kerekes Mátyás és Gajda Zsolt.

 

A Szegvári Polgárőr Egyesület szolgálati tevékenysége a következőképpen alakult 2017. év január hónap 1. napjától 2017. december hónap 31. napjáig terjedő időszakban:

 

 

A Szegvári Polgárőr Egyesület tagjai 2017. évben összesen 185 alkalommal teljesítettek a polgárőr szolgálatot. A 185 alkalom során  összesen 3766 órát töltöttek szolgálatban.  A Suzuki Wagon P Plusz 1.3 típusú gépjárművel 5.485 km-t a Suzuki Vitara AllGrip 1.6 típusú gépjárművel 8.591 km-t teljesítettek. 2017. évben a járőrszolgálat során az előbbi két gépjárművel összesen 14.076  km-t tettek meg.

 

 Suzuki Vitara AllGrip 1.6

  husi

                                                                                                           Suzuki Wagon P Plusz 1.3

 

A Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségétől kapott 2 db  Csepel típusú szolgálati kerékpár használata a nyári hónapokban kiemelkedő a kerékpárok futásteljesítménye sajnos nem számszerűsíthető. 

                     

A polgárőrök a rendőrséggel közösen is teljesítettek szolgálatot ez összesen 754 óra szolgálati időt és mintegy 1.318 futott km tett ki.  A rendőrséggel folytatott közös szolgálati időből 550 óra rendezvénybiztosításra, 130 óra közlekedés irányítási feladatok ellátására, 74 óra bűnmegelőzési teendőkben testesült meg.    

Önállóan végzett polgárőr feladatok ellátása során a Szegvári Polgárőr Egyesület polgárőrei különös gondot fordítottak a helyi vállalkozók telephelyeinek megfigyelésére, ellenőrzésére. Részt vettek a külterületi és tanyás ingatlanok őrzésében a termény és fa lopások megelőzésében.  Tagjaink részt vettek a szegvári önkormányzati, kulturális és sport rendezvények lebonyolításában, és biztosításában. Folyamatosan végezték a temetők ellenőrzését. Mindenszentek és halottak napja időszakában megerősített járőrszolgálatot végeztek.  A temetések alkalmával segítettek a parkolás irányításában, illetve a temetés ideje alatt őrizték a gépkocsikat, a hozzátartozók ingatlanjait.  

Végzett főbb tevékenységek 2017. évben:

 

2017. március 15. napján a Szegvári Polgárőr Egyesület tagjai biztosították az Szegvár Nagyközség Önkormányzata és a Civil szervezetek koszorúzási ünnepségét

 

 

2017. augusztus 20. napján biztosították a Szegvári Falunapok zavartalan lebonyolítását az idelátogatók személy gépjárműveinek biztonságos parkolását és az esti tűzijátékot. Szegvári Polgárőr Egyesület örömmel tett eleget a Falunapok biztosítására irányuló felkérésnek, melynek során több, mint 12 fővel vettek részt a Falunapra érkező vendégek járműveinek parkoltatásában, a rendezvény biztosításában és a rendőrökkel közösen a járőrszolgálatban. Váltott szolgálati rendben több mint  1500 fő részvevő számára biztosították felhőtlen szórakozás és a kikapcsolódás élményét.

 

 

Szegvár Nagyközséget képviselve kiváló eredménnyel vettek részt a derekegyházi Palacsinta fesztiválon is. Házi baracklekvárral töltött palacsintájukkal méltán vívták ki a fogyasztó közönség elismerését.

 

 

Szegvári Polgárőr Egyesület szolgálatot teljesítő tagjai aktívan vettek részt a Szegvári Borfesztivál a Civilnapi akadályverseny és Körmenet a Tornaversenyen valamint az Adventi ünnep biztosításában is.

 

                  

  

 

Szegvári Polgárőr Egyesület szolgálatot teljesítő tagjai a rendőrséggel közös 2 napos szolgálatteljesítés során (Mindenszentek, Halottak napja) megakadályozták az ilyenkor gyakrabban előforduló bűncselekmények (gépkocsi feltörések, zseblopások, viráglopások, sírrongálások) elkövetését.  Felszólították  őrizetlenül hagyott vagyontárgyak pl. a kerékpárok, csomagok, táskák,  koszorúk, virágok egyéb értékek tulajdonosait értéktárgyaik megóvására ill. azokra a tulajdonos visszaérkezéséig kiemelten figyeltek.

A szolgálatellátáson túl 2017. évben is megemlékeztek elhunyt polgárőrtársaikra is, ahol a kegyelet virágait helyezték el sírhelyüknél.

 

A polgárőrök ellenőrizték a Posta, és a 3A Takarékszövetkezet épületét  valamint annak  környékét, valamint külterületen lévő mezőgazdasági gépeket berendezéseket, őszi időszakban aktívan részt vettek a terménylopások megelőzésében.  A szegvári körzeti megbízottakkal a Szegvári Polgárőr Egyesület tagjai rendszeresen együttműködtek.  Kiemelt figyelmet fordítottak a külterületen élők lét- és vagyonbiztonságnak javítására, és kapcsolatot tartottak a tanyán élőkkel is. A betakarítási időszakokban megerősített, intenzív járőrszolgálatot és figyelő szolgálatot szerveztek és végeztek a körzeti rendőrökkel közös szolgálatban.

A Szegvári Nagyközség Önkormányzatával  kapcsolatunk kiváló!  2017. évben részünkre Szegvár, Szentesi utca 18. szám alatti ingatlan ingyenes használatán túl, 100.000 Ft,- anyagi támogatást biztosítottak, melyet egy rendezvénysátorra, egy pár adó-vevő készülékre, üzemanyagra és épület karbantartásra fordítottunk. Melyet ezúton is tisztelettel köszönünk!

.  

Szegvári Polgárőr Egyesület Szegvár Nagyközség egyik legjelentősebb, legnagyobb taglétszámú civil szervezetei közé sorakozott fel.  2017. évi éves statisztikai átlaglétszáma: 35 fő  polgárőr és 1 fő ifjú polgárőr .

2017. évben nyert/kapott támogatások:

  • A Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségétől 2017. év I. félévben 220.000 Ft,-; II. félévében szintén 220.000 Ft,- = összesen 440.000 Ft,- támogatásban részesültünk.
  • A Szegvári Puskin Termelő Szövetkezettől egyszeri 50.000 Ft,- támogatásban részesültünk.
  • Szegvári Nagyközség Önkormányzatától a már említett 100.000 Ft,-os támogatásban részesültünk.
  • Nem anyagi jellegű támogatásban vállalkozóktól / magánszemélyektől:  üzemanyag; evőeszköz és 1 db SHARP típusú használt fénymásoló gép adományban részül az egyesület.

Elnyert/kapott támogatások felhasználásának rendje 2017. évben

A Szegvári Polgárőr Egyesület a kapott támogatásokat járművei üzemeltetéséhez szükséges üzemanyag, javítására karbantartására a szolgálati épület rezsi költségeire, adminisztrációs könyvvezetési költségeinek fedezésére valamint a szolgálatteljesítéshez szükséges formaruha-cipő és eszköz beszerzése fordította.

Szegvári Polgárőr Egyesület elérhetősége és elismerései 2017. évben

    

2017. évben a Szegvári Polgárőr Egyesület informatikus végzettségű tagjának köszönhetően továbbra is üzemelteti www.szegvar-polgarorseg.hu elérhetőségű honlapot valamint facebook elérhetőséget is biztosít rendszeres követőinek, melyen keresztül aktuálisan és  rendszeresen tájékoztatja az érdeklődőket az egyesületet érintő fontosabb eseményekről.

A Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen pedig a egyesület hivatalos levelezéseit bonyolítja felettes és társ-szerveivel, valamint  várja a lakosság bejelentéseit.

A Szegvári Polgárőr Egyesületet tagjai 2017. évben végzett munkájuk elismeréséül a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége elismerésben részesítette Vígh János István polgárőrt és  Szabó Anikó polgárőrt.

 

       

 

 

A egyesület kitüntetettjai elismerő okleveleiket  az Országos Polgárőr Szövetség elnökétől Dr. Túrós András Úrtól és Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége elnökétől Batiz István Úrtól vehették át ünnepélyes keretek között.

Szegvári Nagyközség Önkormányzata Képviselő Testületi egyhangú döntése alapján 2017. évben Szegvár Díszpolgára címet adományozta életműve elismeréséül Pusztai János Úrnak a Szegvári Polgárőr Egyesület alapító és örökös tagjának.

 

Az elnyert és kapott támogatásokkal,  elismerésekkel/kitüntetésekkel a Szegvári Polgárőr Egyesület értéket teremetett, valamint hozzájárult ahhoz, hogy a Szegvár Nagyközség  településen az emberek számíthassanak saját közösségükre nemcsak a szükségben  hanem az ünnepeken is egyaránt, valamint  biztonságban élhessenek  ott ,ahol elődeik is éltek!