2016. augusztus 20. napján is a közrendet és a bűnmegelőzést szolgálva

 

 

Szegvár Nagyközség Önkormányzata immáron hagyományos módon augusztus 19-20. napján tartja Szegvári Falunapok ünnepségsorozatát.

Mivel a Falunap kiemelt nagyrendezvény Szegváron, nagy tömeget mozgósít ezért az Önkormányzat Képviselő testülete a felkérte a Szegvári Polgárőr Egyesületet, hogy a közrendet és bűnmegelőzést szolgálva lehetőség szerint lásson el a helyszínen aktív szolgálatot. 

 

A Szegvári Polgárőr Egyesület örömmel tett eleget a felkérésnek, melynek során több, mint 10 fővel vett részt a Falunapra érkező vendégek járműveinek parkoltatásában, a rendezvény biztosításában és a rendőrökkel közösen a járőrszolgálatban.  Váltott  szolgálati rendben, mintegy 30h-án  keresztül biztosították  kb. 1500 fő részvevő számára a felhőtlen szórakozás és a kikapcsolódás élményét.

A nap folyamán említésre méltó esemény nem történt, a precíz szervezés és a pályázati úton nyert technika (személygépjármű, voki toki; zseblámpa, éjjellátó távcső formaruházat) meghozta a várt eredményt valamint a szolgálatteljesítő polgárőr kollégák kiváló szakmai tudásukról és helytállóságukról adtak számot.